منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
دکتر راحله نظری یک کارشناس مبارزه با بیماری های غیر واگیر گفت: افراد شاغل که بخش قابل توجهی از جمعیت فعال جامعه را تشکیل می دهند، یک سوم و یا حتی نصف روز خود را در محیط کار می گذرانند و حداقل یک میان وعده خود را در محیط کار میل می کنند، اما این گروه برای حفظ سلامت خود به تغذیه مناسب نیاز دارند.
دکتر نظری ادامه داد: مصرف قندهای ساده مثل قند و شکر و نان های سفید
در محیط کار، منجر به بالا رفتن قند خون در کوتاه مدت می شود و این امر ترشح
انسولین و در نتیجه ورود گلوکز به داخل سلول را به همراه دارد، در نهایت کاهش قند
خون و آسیب های ناشی از آن مانند خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری ایجاد می
شود که با تغییرات کمی از جمله کاهش مصرف قند و کافئین مصرفی در محیط کار، می توان
به حفظ تعادل قند خون و افزایش دریافت مواد مغذی کمک کرد.
این کارشناس سلامت، مصرف غذاهایی که با حبوبات تهیه شده مانند عدسی و
خوراک لوبیا همراه نان را منبع خوب پروتئین عنوان کرد و افزود: وجود فیبر در این
خوراکی ها به سلامت بدن کمک می کنند و با توجه به اینکه تداوم کار نشسته و بدون
تحرک، می تواند موجب اختلال در کار کرد دستگاه گوارش و ایجاد یبوست شود، برای
پیشگیری از این مشکل نان سنگک و یا نان جو را جایگزین نان تهیه شده از آرد سفید
مانند نان لواش کنیم.
او با توصیه به جایگزینی انواع سبزی و صیفی جات مانند خیار، گوجه
فرنگی، کاهو، هویج در میان وعده ها به جای مصرف مواد قندی و شیرینی گفت: مصرف میوه
علاوه بر تامین ویتامین های موردنیاز، در کاهش فشارهای روانی و کاری سودمند است.
دکتر نظری تأکید کرد: با پیروی از یک الگوی غذایی سالم در محیط کار می
توان از ابتلا به اضافه وزن و در نتیجه ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت پیشگیری
کرد و با بهبود عملکرد و افزایش بازده کاری، زمینه ارتقای کاری خود را در محیط کار
فراهم آورد