کامبیز معتمد وزیری با بیان اینکه اینکه اگر نانوا خواستار آرد کامل باشد باید به کارخانه سفارش بدهد گفت: آرد کامل آردی است که از تمام گندم استحصال شده و حتی یک درصدهم از سبوس آن کسر نشود که اساسا در طبقه بندی آردهای خبازی قرار نمی گیرد.
هرچه میزان سبوس آرد بیشتر باشد خمیر و کار کردن با آن بسیار سختتر خواهد شد. البته ممکن است تجهیزات ماشینی و اتوماتیکی وجود داشته باشد که بتوان به کمک آن با آرد کامل نوعی نان فانتزی خاص تولید کرد اما در روش پخت تنوری و سنتی این امر جوابگو نیست.
قائم مقام معاون بازرگانی داخلی و سرپرست اداره کل آرد و نان شرکت بازرگانی دولتی در گفتوگو با خبرنگار غلات نیوز اظهار کرد: آرد کامل آردی است که از تمام گندم استحصال شده و حتی یک درصدهم از سبوس آن کسر نشود که اساسا در طبقه بندی آردهای خبازی قرار نمی گیرد. این در حالی است که سبوسگیری آرد برای نان سنگک به 7 تا 9 درصد هم میرسد، لذا نمیتوانیم برای هرنوع نان آرد غیرمرتبط به آن را اختصاص دهیم زیرا خمیر سفت میشود. خاصیت کششپذیری، زمان ماندن در تنور و میزان پخت هرنان کاملا متفاوت است لذا باید آرد هرنوع نان متناسب با نوع نان توزیع شود. وی افزود: اگر از سوی کارخانه ها برای هر نوع نانی آرد ویژه همان نان توزیع نشود تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد خواهد شد. |